Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Oscarový večer je na spadnutie: Vystúpi počas neho aj kapela QUEEN!

Britská rocková skupina Queen vystúpi naživo na slávnostnom odovzdávaní filmových cien Oscar, ktoré sa bude konať v nedeľu v americkom Hollywoode.
Akadémia filmových umení a vied (AMPAS) to podľa denníka The Independent oznámila v pondelok na sociálnej sieti Twitter. Pozvanie prišlo po kasovom úspechu životopisného filmu Bohemian Rhapsody, ktorý zachytáva príbeh zosnulého frontmana Freddieho Mercuryho. Film je nominovaný v piatich kategóriách.
Aktuálne tvoria kapelu Queen oficiálne iba dvaja členovia – Brian May a Roger Taylor. V úlohe speváka sa predstaví Adam Lambert, s ktorým skupina už spolupracovala na koncertných vystúpeniach.
Film Bohemian Rhapsody, pomenovaný po najväčšom hite kapely Queen, zarobil celosvetovo viac než 854 miliónov dolárov, čím sa stal komerčne najúspešnejšou hudobnou životopisnou snímkou v dejinách.
Tohtoročné udeľovanie Oscarov bude po prvý raz za uplynulých 30 rokov bez moderátora.
Bohemian Rhapsody je nominovaný v kategóriách Najlepší film, Najlepší herec, Najlepší strih zvuku, Najlepšia mixáž zvuku a Najlepší strih. Freddie Mercury, ktorého vo filme stvárňuje nominovaný Rami Malek, zomrel v roku 1991 na AIDS.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.