Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zomrel otec Nutelly a Kinder vajíčka!

Michele Ferrero bol zrejme najbohatším cukrovinkárom.

Vo veku 89 rokov zomrel v sobotu najbohatší Talian a známy čokoládový mág Michele Ferrero, výrobca napríklad čokoládovej nátierky Nutella. Veľkopodnikateľ Ferrero skonal v Monaku po niekoľko mesiacov trvajúcej chorobe. Taliansky prezident Sergio Mattarello sa na adresu Ferrera vyjadril veľmi pochvalne, podľa jeho slov neustále predbiehal dobu, v ktorej žil a to najmä vďaka inovatívnym výrobkom a húževnatej práci.

Michele Ferrero zdedil po svojom otcovi Pietrovi malý cukrársky podnik a recept na nátierku z lieskových orieškov a kakaa. V roku 1964 ju mierne upravil a pomenoval Nutella. Jeho cieľ bol jasný – vyvážať sladkú pochúťku aj do Európy. Úspech na seba nenechal dlho čakať, firma začala vyrábať dnes mimoriadne obľúbené čokoládové vajíčko s prekvapením alebo luxusné pralinky Ferrero Rocher.

Dnes koncern zamestnáva viac ako 22-tisíc ľudí po celom svete. V 11 továrňach, ktoré sú rozmiestnené všade po svete sa ročne vyrobí 365-tisíc ton nátierky Nutella. Michele Ferrero v roku 2011 odovzdal vedenie firmy svojmu 5é-ročnému synovi Giovannimu. Časopis Forbes odhaduje majetok rodiny Ferrerových na viac ako 20, 5 miliardy dolárov, čo ju radí na 30. miesto v zozname najbohatších ľudí sveta.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.