Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Raw srdiečka pre vaše lásky!

Vyskúšajte valentínsky recept Mišky Králikovej.

Pripravte vašim blízkym ideálneho Valentína!

Stačia vám dve hlavné ingrediencie a síce malá štipka inšpirácie a chuť skúsiť niečo nové, zdravšie, napríklad valentínske raw srdiečka. Takú dobrotu, ktorá si vďaka príprave uchová najviac vitamínov aj minerálov. Dezert, ktorý síce nie je tepelne upravovaný, ale zahreje každým zahryznutím a žiadny romantik sa po ich zjedení nebude cítiť "vinný". Navyše, raw, teda surová alebo živá strava, sa teší veľkej obľube. Je plná ovocia, zeleniny, orieškov a semiačok.

Bez varenia a pečenia

Na "surové" valentínske srdiečka potrebujete len orechy podľa vlastného výberu, tekvicové semiačka, kakao, med a štipku soli. Na plnku stačí jeden banán, trocha malín a pár lyžíc jemného arašidového masla.

Príprava korpusu je jednoduchá. Vložte orechy a semiačka do procesora a pomeľte ich. Následne pridajte kakao, javorový sirup a soľ. Vznikne vám tuhé cesto, ktoré by nemalo byť príliš vlhké. Ak je, pridajte viac kakaa alebo strúhaný kokos. Cesto si rozvaľkajte na silikónovej podložke. Následne vykrojte srdiečka, ktoré odložte do chladu na tácke s papierom na pečenie posypaným mletými orechmi.

Aj plnku zvládnete hravo a zdravo. Banán, trocha malín a pár lyžíc jemného arašidového masla dajte do mixéra a zmixujte na hladkú krémovú pastu. Vylejte ju na plech s papierom na pečenie a vložte do mrazničky stuhnúť. Po hodine z nej vykrajujte rovnaké srdiečka ako z cesta. A teraz už stačí len zlepiť dve srdiečka z cesta, medzi ktoré treba vložiť vašu vykrojenú plnku.

Dobrú chuť! 🙂

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.