Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Shakira si pohnevala Španielsko: Údajne neplatila dane!

Shakira (41) má problém! Španielska prokuratúra obvinila kolumbijskú popovú speváčku z daňových únikov. Tvrdí, že v rokoch 2012 a 2014 nezaplatila v Španielsku na daniach viac než 14,5 milióna eur. Podľa tlačovej agentúry AP hudobníčka tieto obvinenia odmieta.

Podľa prokuratúry uvádzala Shakira v danom období pre daňové účely ako svoje oficiálne miesto pobytu Bahamy. V skutočnosti však žila v Španielsku so svojím partnerom. Tým je španielsky futbalista Gerard Piqué. Daňové sadzby sú pritom na Bahamách omnoho nižšie ako v Španielsku.

41-ročná speváčka prostredníctvom svojich zástupcov vyhlásila, že v zmienených rokoch nebola trvalou obyvateľkou Španielska a tamojším daňovým úradom nedlhuje nič. Podľa jej slov ju chcú španielske úrady využiť ako „obetného baránka“ na zastrašenie iných daňových poplatníkov.

Barcelonská prokuratúra však tvrdí, že hudobníčka opúšťala Španielsko len na krátke obdobia – kvôli profesionálnym záväzkom, zatiaľ čo väčšinu roka trávila v krajine. Žiadajú od nej zaplatenie daní z celosvetových príjmov. Shakira sa oficiálne presťahovala do Barcelony z daňových dôvodov v roku 2015 po tom, ako mala s Piquém dve deti.

Ako pripomenula stanica BBC, ľudia, ktorí v Španielsku strávia viac než šesť mesiacov v roku, sú považovaní za obyvateľov a preto musia platiť dane.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: TASR; YouTube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.