Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kto hovorí lepšie po anglicky? Ženy, muži? ;-)

Chcete žiť lepšie? Učte sa anglicky! Cena za neznalosť angličtiny je totiž čoraz vyššia. Dokazuje to aj každoročný celosvetový prieskum znalosti angličtiny EF English Proficiency Index (EF EPI). Angličtina otvára dvere k lepšej práci, pomáha profesionálne rásť a poskytuje prístup k informáciám z celého sveta.

Prieskum EF English Proficiency Index je čoraz viac citovaný ako zdroj novinárov, pedagógov, úradníkov a vedúcich podnikateľov. Tento rok sa na ňom zúčastnilo až 1 300 000 ľudí z celého sveta, ktorí v roku 2017 absolvovali EF Standard English Test (EF SET).

Spomedzi krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sme na chvoste

V poradí už 8. ročník testovania znalosti angličtiny absolvovali respondenti z 88-ich krajín sveta, vrátane Slovenska, ktoré sa umiestnilo na 24-tom mieste. Susedná Česká republika dosiahla najlepší pokrok spomedzi všetkých krajín, zlepšila sa a obsadila 20-te miesto. Spomedzi krajín V4 sa Slovensko umiestnilo najhoršie, pričom najlepšie v testovaní obstálo Poľsko, ktoré je 13-te. Popredné miesta v rebríčku obsadili krajiny ako Švédsko, Holandsko, Singapur či Nórsko.

Prečo by sa mali deti učiť angličtinu od útleho veku?

Ženy hovoria po anglicky lepšie ako muži!
Ženy majú lepšiu znalosť anglického jazyka vo všetkých krajinách (bez ohľadu na región, bohatstvo alebo celkovú znalosť angličtiny). Výskum ukázal, že ženy-študentky majú pri učení viac motivácie a sú ochotnejšie robiť chyby pri aktívnom využívaní jazyka.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.