Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Mrazená zelenina? Určite ÁNO!

Ani vám sa nechce behať do obchodu každý deň, ale radšej si urobíte 1-2 veľké nákupy týždenne? Potom určite siahnete aj po mrazenej zelenine. Je to však zdravé?

Odborníci hovoria, ÁNO, pokojne si ju kúpte. Mrazená je väčšinou lepšia ako čerstvá. Toto ale treba vysvetliť. Samozrejme, že najlepšia je čerstvá zelenina. Čím dlhšie však stojí na pultoch, tým viac ju napádajú mikroorganizmy, plesne a podobne, takže stráca na kvalite. Naopak, zelenina sa zmrazuje ihneď ako je zrelá na nižších bodoch mrazu, takže si uchováva živiny a aj po rozmrazení chutí ako čerstvá.
Možno budete prekvapení, ale mrazená zelenina sa považuje za bohatý zdroj antioxidantov a vitamínov v porovnaní s čerstvou. Nedávny výskum ukázal, že mrazená brokolica má 4x viac živín ako jej čerstvý náprotivok
. Platí to aj v prípade malín či hrachu. Takže úrodu z vlastnej záhradky dajte pokojne do mrazničky a pochutnáte si na nich aj počas zimných mesiacov.
Ako správne rozmraziť zeleninu?

Určite nie v mikrovlnke alebo teplej vode. Najideálnejšie je vložiť ju do chladničky, kde sa rozmrazí postupne, prípadne pri izbovej teplote.

Zdroj: vysetrenie.zoznam.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.