Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Moderátori s Downovým syndrómom vyspovedali známe osobnosti!

Reakcie na stretnutie s ľuďmi s Downovým syndrómom bývajú často rozpačité. Mnohí nevedia, čo povedať, ako sa zachovať …

Spravidla sú to iba predsudky a vlastný strach, ktorý nás paralyzuje. Celkom zbytočne. Stretnutie s týmito ľuďmi môže byť úsmevné, liečivé aj veľmi oslobodzujúce.

Tvorcovia dokumentárneho filmu NIEČO NAVIAC pootvorili svojim filmom dvere do života rodiny s dieťaťom s Downovým syndrómom a spolu s nimi búrajú aj zažité spoločenské tabu. Rozhodli sa preto osloviť niekoľko známych osobností slovenského šoubiznisu s otázkou, aký je ich postoj k ľuďom s Downovým syndrómom. Čo im však vopred neprezradili bolo, že ich na stretnutí vyspovedajú trocha „netradiční“ moderátori – ľudia s Downovým syndrómom. Ako to celé dopadlo? Bude herečka a spisovateľka Kristína Tormová odteraz spontánne tancovať na verejnosti?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Aj ďalší známi Slováci, medzi nimi Dominika Morávková, Lujza Garajová-Schrameková, Kamil Mikulčík, Mirka Partlová, Juraj Bača, Daniela Šencová či Števo Martinovič po krátkej chvíli pochopili, že stretnutia s ľuďmi postihnutými týmto syndrómom, môžu byť úplne normálne, dokonca veľmi príjemné a netreba pred nimi utekať, ani sa ich báť:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Film NIEČO NAVIAC je od 20. septembra v slovenskej distribúcii a diváci ho budú môcť vidieť na filmovom festivale JEDEN SVET v sobotu 13. októbra 2018.

Zdroj: PR článok

Photo: nieconaviac.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.