Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Keď sa v spoločnosti nechceme rozprávať s inými ľuďmi, urobíme toto …!

Mobilné zariadenia s pripojením na internet sú pre nás nevyhnutné na udržanie kontaktu s blízkymi ľuďmi. Mnohým však slúžia ako prostriedok na únik v rôznych spoločenských situáciách, napríklad, keď sa nechcú zapojiť do rozhovoru s inými osobami.

Ukázal to prieskum spoločnosti Kaspersky Lab.

Až tri štvrtiny respondentov v prieskume pripustili, že mobilný telefón používajú, aby predstierali zaneprázdnenosť, keď sa nechcú zhovárať s niekým iným.

Pravdou je, že používanie mobilných zariadení umožňuje ľahšie sa vyhnúť nezáväzným alebo zdvorilostným rozhovorom.

Okrem toho, že mobilné zariadenia slúžia na chvíľkové rozptýlenie, sú tiež záchranným kolesom pre tých, ktorí pri plnení jednoduchých úloh v každodennom živote uprednostňujú nepriamy kontakt.

V skutočnosti by si takmer tretina ľudí radšej objednala taxík alebo sa opýtala na cestu prostredníctvom webových stránok a aplikácií. Je to pre nich totiž jednoduchšie ako dohováranie sa s inou osobou.

Tretina ľudí sa tiež obáva, že sa nebudú vedieť zabaviť, ak nebudú mať prístup k svojmu mobilnému zariadeniu a 12 % sa dokonca obáva, že nebudú môcť predstierať zaneprázdnenosť, ak ich zariadenie nebude fungovať.

Zdroj: TASR

Photo: unsplash.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.