Obľúbené vyprážané ryby s hranolkami, smažené krevety aj krevetový kokteil v bezmäsitej, vegetariánskej verzii, ponúka nová pobočka majiteľa siete britských reštaurácií Fish and Chips Daniela Suttona. Avšak, s jedným upozornením: "V našich rybách nie sú žiadne ryby.
Sutton začal podávať "vegánske fish and chips" v jednej zo svojich prevádzok vo východnom Londýne ešte na začiatku roka ako experiment. A nečakane veľký dopyt ho prekvapil.
Po záplave objednávok na nové menu Sutton nakoniec tento týždeň otvoril v Londýne prevádzku čisto vegánsku a bez mliečnych výrobkov.
"Vegánska ryba" je vyrobená z banánového kvetu marinovaného v morských riasach a rastlinách, aby získala rybiu chuť, a potom sa vypráža. Vegánske "krevety" sú zase z japonského zemiakového škrobu.
Vegánske ingrediencie nie sú lacné, ale nie sú ani plné takzvaných éčiek, a za to sa platí. Na trhu sú už dlhšie vegánske hamburgery a klobásy, ale bezmäsitá verzia obľúbenej britskej pochúťky doteraz chýbala.
Zdroj: TASR
Photo: unsplash.com