Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Adam Ďurica vydáva nový emotívny singel Holubička

… s príjemným umeleckým videoklipom.

Adam Ďurica a Sima Martausová spojili sily. Výsledkom je emotívna skladba s názvom Holubička.

Text piesne Holubička pre Adama Ďuricu napísala Sima Martausová. Bola presvedčená o tom, že práve on dokáže jej textu vdýchnuť tú správnu melódiu.

„Sima Martausová je veľmi talentovaná umelecká duša. Vážim si všetkých umelcov, ktorí si vedia napísať nielen hudbu, ale aj text. Sima píše krásne pesničky. Sú veľmi jemné a osobné. V jej podaní znejú neskutočne autenticky. Keď spieva, jednoducho jej verím každé jedno slovo. A to bol aj dôvod, prečo som ju oslovil. Keď mi poslala text k piesni Holubička, už pri jeho čítaní som počul tú melódiu, ktorá ku mne prišla akoby z neba. Bol to jeden z tých momentov, keď sa udeje niečo, čo je silnejšie ako nejaké mechanické vnímanie. Je to silný umelecký moment, keď vznikajú výnimočné skladby,“ prezradil o zrode novej skladby Adam.

Skladba holubička avizuje príchod nového albumu 30

„Celý album 30 pre mňa znamená obdobie, ktoré zachytáva veľa zmien v mojom osobnom živote. Tie sa, pochopiteľne, následne prejavujú aj v mojej hudbe."

K piesni Holubička vznikol už aj videoklip, ktorý sa točil v ateliéri na okraji Prahy. Úlohu profesionálnej tanečnice si v ňom zahrala aj pôvabná česká herečka Tereza Střihavková.

„Už po niekoľkýkrát som nakrúcanie klipu zveril do rúk českého režiséra. Tentokrát to bol Jakub Mahdal. Cítil som, že potrebujem zmenu a keď som si pozeral rôzne klipy, či už české alebo slovenské, viackrát sa mi stalo, že sa mi páčila práve jeho práca. Okrem toho, Jakub je aj hudobník, a to ma presvedčilo, aby som ho oslovil. A musím povedať že som veľmi spokojný,“ vyjadril Adam spokojnosť a uznanie českému režisérovi.

Holubička je po Jazere už druhým singlom z pripravovaného albumu 30, ktorý Adam v týchto dňoch dokončuje a jeho vydanie je naplánované na budúci mesiac. Popri finalizácii albumu má Adam Ďurica plné ruky práce s prípravami na novembrové koncerty Veselo a spolu. Okrem jeho kapely sa spolu s ním na pódiu predstavia aj hudobníci z kapely Peter Bič Project,na čele s Petrom Bičom a speváčkou Victoriou a nováčik BuranoWski.

Pôjde o veľkolepú šou plnú známych hitov, z ktorých mnohé dostanú novú podobu. Koncerty sú naplánované na 27.11. v Bratislave a 28.11 v Košiciach.

Zdroj: PR SPRÁVA; YouTube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.