Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Krištáľové krídlo: 22. ročník si prvý raz uctí úspešnú a kreatívnu mládež!

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odbore mimoriadny úspech.

Krištáľové krídlo pokračuje vo svojej dlhoročnej tradícii. V rámci už 22. ročníka opäť hľadá výnimočné slovenské osobnosti, ktoré v roku 2018 dosiahli jedinečný úspech.

Do konca októbra môže favorita na prestížne ocenenie navrhnúť aj široká verejnosť – prostredníctvom online formulára na

Krištáľové krídlo udeľuje ocenenie až v 10-tich kategóriách – a to za konkrétny počin v aktuálnom roku – v oblasti spoločenského, hospodárskeho, vedeckého, športového, kultúrneho života, ako aj mimoriadnu cenu.

22. ročník Krištáľového krídla však prichádza s niekoľkými zmenami. Jednou z najvýznamnejších je nová kategória: Inovácie a startupy. Vznikla ako pocta mladým, úspešným a kreatívnym ľuďom, ktorí sú prirodzeným obrazom rýchleho technologického a informačného vývoja krajiny.

Ako poznamenala Mária Vaškovičová, autorka a producentka Krištáľové krídla: "Na Slovensku je tendencia nárastu inteligentných, šikovných a iniciatívnych ľudí, ktorí ťahajú našu krajinu vpred. Našou povinnosťou a privilégiom je ich predstaviť širokej verejnosti a spoločne im poďakovať za všetko, čím formujú obraz našej spoločnosti pre budúce generácie."

Všetky nominácie sú starostlivo posudzované na zasadnutiach odborných porôt a do finálneho výberu sa dostávajú 3 osobnosti v každej kategórii. Následne zahája porotcovia tajné hlasovanie. Jeho výsledok bude vyhlásený v priamom prenose verejnoprávnej televízie 27. januára v roku 2019 počas slávnostného galavečera v novej budove SND.

Laureáti 22. ročníka sa tak dostanú medzi 200 ocenených z predchádzajúcich rokov. Sú medzi nimi napríklad Július Satinský a Milan Lasica (Mimoriadna cena 1997), Zlatica Puškárová (Publicistika a literatúra 2005), úradujúci prezident Andrej Kiska (Filantropia 2011), Peter Sagan (Šport 2013), Tomáš Maštalír (Divadlo a Audiovizuálne umenie 2017) a mnohí ďalší.

Online formulár pre návrh nominácie za rok 2018 nájdu záujemcovia TU.

Zdroj, Photo: PR Správa, TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.