Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Aj vy môžete rozhodnúť, ako sa bude volať oficiálny maskot hokejových MS 2019

Organizátorom šampionátu je Slovensko.

Maskotom hokejových MS 2019 na Slovensku bude medveď.

Organizačný výbor už predstavil jeho vizuál, o jeho mene však rozhodnú fanúšikovia v hlasovaní na oficiálnom facebookovom profile šampionátu.

Maskot s podobizňou medveďa vystrieda vlka Gooolyho, ktorý zabával fanúšikov na šampionáte v roku 2011.

Na tvorbe nového maskota pracoval niekoľko mesiacov tím zložený z dizajnérov, ideamakerov a ilustrátora. Medveď sa stal favoritom spomedzi troch návrhov – rozhodovalo sa medzi ním, baranom a vlkom.

Maskot má okrem hokejového výstroja aj doplnky inšpirované slovenským folklórom. Bačovský opasok a pastiersky klobúk z neho robia "skutočného slovenského junáka pripraveného čeliť výzvam". Jeho základné hokejové držanie tela dopĺňajú pózy vychádzajúce zo slovenských ľudových tancov, ktoré ešte viac podporujú jeho národný charakter.

Meno nového maskota zatiaľ nie je známe, o jeho podobe budú v dvoch kolách rozhodovať fanúšikovia na oficiálnom facebookovom profile majstrovstiev s názvom 2019 IIHF Ice Hockey World Championship Slovakia. Hlasovať môžu do 27. augusta, organizačný výbor potom vyberie dva najzaujímavejšie a najvhodnejšie názvy, o ktorých budú fanúšikovia hlasovať v druhom kole od 22. septembra.

Zdroj: TASR

Photo: webnoviny.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.