Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

5 dôvodov, prečo by ste mali spať nahí

Vyžívate sa v luxusných nočných košieľkach na spanie alebo si radšej natiahnete pohodlné vyťahané tričko? Po tomto článku možno odhodíte jedno aj druhé. Spať nahý je totiž prospešné pre telo aj dušu.

1. Ste si s partnerom bližší A nemyslíme iba fyzicky. V minulom roku si americká textilná firma nechala vypracovať prieskum, ktorý ukázal, že páry, ktoré spali nahé, udávali častejšie, že sú vo vzťahu šťastnejší ako tí, čo nosia pyžamá.

2. Je to zdravšie pre ženské intímne partie Pyžamo dokáže zahriať, teplo však milujú mikróby, zvlášť na horšie "odvetrávaných" miestach, ktorými intímne partie sú. Teplo a vlhko tak nahrávajú rozvoju kvasinkových infekcií.

3. Posilníte si imunitu Kontakt telo na telo spustí vo vašom organizme mnoho pozitívnych reakcií, ktoré súvisia s lepšou obranyschopnosťou tela. Navyše sa zvyšujú hladiny oxytocínu v krvi a znižuje sa krvný tlak. Zlepšuje sa schopnosť regenerovať.

4. Budete mať tú správnu teplotu Je známe, že pre kvalitný spánok by ste nemali mať spálňu príliš vykúrenú. Ak sa telo prehreje, horšie sa vám spí. V roku 2004 urobili prieskum, ktorý dokázal, že ľudia trpiaci poruchami spánku mali v priemere vyššiu teplotu tela než zdraví jedinci.

5. Už naši predkovia tak spávali
Dnes je veľmi rozšírené vracať sa k zvykom našich predkov (paleo diéta, bylinky namiesto liekov a podobne), tak prečo nie aj k tomuto? 🙂

Zdroj: tvnoviny.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.