Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Keď úspešní a bohatí pomáhajú!

Na zozname je aj popová kráľovná Madonna.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Americká speváčka Madonna (59) navštívila v africkom Malawi Centrum pre detskú chirurgiu, ktoré nesie meno jej dcéry, a ktoré odovzdali do prevádzky pred rokom.

Hudobníčka chce spolu s humanitárnou organizáciou Raising Malawi aj naďalej pomáhať deťom v jednej z najchudobnejších krajín planéty.

Výstavbu centra pri nemocnici v Blantyre avizovala ešte v roku 2014, pričom vlani sa dočkala jeho otvorenia. Odvtedy sa tu realizovalo už viac ako 1 600 operácií, na špeciálnej intenzívnej jednotke centra liečili asi 300 detí. O ďalších okolo 4 000 malých pacientov sa postarali ambulantne alebo po hospitalizácii.

"Som nadšená… a ďakujem všetkým partnerom za spoluprácu," zhrnula svoje pocity Madonna, ktorá si adoptovala štyri deti práve z Malawi; naposledy vlani – štvorročné dvojičky Esther a Stellu. Už predtým platilo to isté o chlapcovi Davidovi (2006) a dievčatku Mercy (2009), ktorej meno nesie spomínané centrum.

Madonna má popri nich aj dve vlastné deti, dcéru Lourdes a syna Rocca.

Speváčka avizovala aj úplne novú iniciatívu v Malawi. Na popud adoptovaného syna Davida by tam chcela zriadiť futbalovú akadémiu, ktorá by mohla tejto africkej krajine pomôcť k účasti na svetovom šampionáte.

Zdroj: TASR; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.