Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Hurá, prázdniny!:-)

Nový školský rok sa začína 3. septembra.

Pre vyše 680-tisíc detí, ktoré v školskom roku 2017/2018 navštevovali základné a stredné školy, je dnešný piatok posledným dňom školského vyučovania.

Od pondelka (2.7) sa pre ne začínajú školské prázdniny.

Prvýkrát si "veľké letné školské prázdniny" užije aj viac 58-tisíc prvákov.

Základné a stredné školy navštevovalo tento školský rok celkovo 680 009 detí.

"Staralo sa o ne viac ako 35-tisíc učiteľov na základných a takmer 21-tisíc učiteľov na stredných školách. V základných školách bolo takmer 468-tisíc žiakov, z toho vyše 58-tisíc prvákov," informuje odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

Najviac vysvedčení v piatok rozdajú v základných školách na Tajovského ulici v Senci, a to pre 1 240 žiakov, ale aj na Kláštornej ulici v Šamoríne (1 110 žiakov) a na Školskej ulici v Stupave (1 091 žiakov). Ide o najväčšie základné školy na Slovensku, čo sa týka počtu žiakov.

Na stredných školách sa v tomto školskom roku vzdelávalo vyše 212-tisíc žiakov (vrátane žiakov špeciálnych stredných škôl). "Vychádzajúc z počtu žiakov, stredoškoláci majú spomedzi stredných odborných škôl najväčší záujem o štúdium na obchodných akadémiách, hotelových akadémiách a na elektrotechnike," uviedol rezort školstva.

"Okrem detí navštevujúcich základné a stredné školy na území SR sme evidovali aj 11 517 žiakov, ktorí si v tomto školskom roku plnili povinnú školskú dochádzku v zahraničí," poznamenalo ministerstvo školstva.

Materské školy v tomto školskom roku navštevovalo takmer 162-tisíc detí.

Zdroj: TASR

Photo: unsplash.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.