Káva? Káva vonia ako čerstvo pomleté nebo!
Instantná káva môže byť ešte voňavejšia a chutnejšia, ako ste zvyknutí!
Stačí použiť jednoduchý trik! Väčší pôžitok z obľúbeného "životabudiča" dosiahnete vtedy, keď kávové granule rozpustíte v čajovej lyžičke studenej vody. Mali by ste to však urobiť ešte skôr, ako pridáte do zvyšku kávy zovretú vodu. A pozor, tento grif nie je výmysel alebo rada gazdinky – amatérky, opiera sa totiž o vedecké výskumy, podľa ktorých pridanie horúcej vody do instatnej kávy spôsobí, že látka amylum (obsiahnutá v granuliach) stuhne. Výsledkom je „práškovitá“ príchuť kávy. Naopak, studená voda napomáha kávovým granuliam jemne sa rozpustiť, vďaka čomu je každý dúšok jemnejší, lahodnejší a aromatickejší.
Dobrú chuť! 🙂
Zdroj: dobrenoviny.sk