Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Harry & Meghan: Sú svoji. A mimoriadne im to spolu pristane!

♥♥♥

Svadobný obrad sa za prítomností približne 600 pozvaných hostí konal v Kaplnke sv. Juraja v areáli Windsorského zámku.

Dvojicu zosobášil arcibiskup z Canterbury Justin Welby po tom, čo si Harry a Meghan dali sľub vernosti a vymenili si obrúčky. Kázeň predniesla hlava americkej episkopálnej cirkvi Michael Bruce Curry. Bohoslužbu viedol windsorský dekan David Conner.

Slávnostný obrad ukončila britská štátna hymna, po ktorej odznení mladomanželia za potlesku a jasotu svadobných hostí opustili Kaplnku Sv. Juraja.

Kráľovská rodina už na svojom účte na sociálnej sieti Twitter zverejnila poďakovanie adresované všetkým, ktorí sledovali svadbu vnuka kráľovnej Alžbety II. v Británii a po celom svete.

Cestu na Windsorský zámok lemovali v sobotu tisícky ľudí, ktorí chceli vidieť dvojicu v jej veľký deň. Svadobná oslava sa skončila večerou a ohňostrojom vo Frogmore House blízko Windsoru. Hostiteľom bol princ Charles a zúčastnilo sa na nej zhruba 200 najbližších priateľov a rodiny Harryho a Meghan.

Novomanželia s titulmi vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu strávili noc na Windsorskom zámku.

Mladomanželia nevycestujú na svadobnú cestu hneď po svadbe, ale nejaký čas zostanú v Británii. Meghan sa v utorok zúčastní na svojej prvej kráľovskej slávnosti v záhradách Buckighamského paláca. Podujatie sa bude konať na počesť tohtoročných 70. narodenín princa Charlesa a médiá špekulujú, že práve preto pár odložil medové týždne na neskôr. Bude to totiž prvé oficiálne podujatie, kde sa Meghan a Harry spolu objavia ako manželia.

Zdroj: TASR

Photo: nytimes.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.