Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ste so svojím partnerom stále online? Čítajte ďalej! ;-)

Digitálna doba prináša množstvo výhod. Jednou z nich je aj možnosť byť v neustálom spojení s blízkou osobou

Digitálne zariadenia však môžu poriadne otriasť partnerskými vzťahmi.

Väčšina nezhôd vzniká v momente, keď partner venuje (napríklad) mobilnému telefónu väčšiu pozornosť ako svojej polovičke.

Páry dnes používajú mobilné zariadenia a pripojenie na internet, aby posilnili svoj vzťah; až 8 z 10 ľudí zostáva v kontakte so svojím partnerom online, keď nie sú spolu a 62 % potvrdilo, že im táto komunikácia pomáha cítiť blízkosť svojho partnera. Platí to najmä pre tie páry, ktoré spolu nežijú v jednej domácnosti (75 %).

53 % ľudí tvrdí, že sa ich vzťah zlepšil, odkedy zdieľajú svoje online aktivity, vrátane prístupov k osobným účtom a zariadeniam.

Aj to však môže mať svoje negatíva. Podľa výskumov totiž používanie mobilu a internetu môže viesť k hádkam medzi blízkymi, a to z rôznych dôvodov – k tým najčastejším patrí ich nadmerné používanie.

51 % ľudí sa priznalo k hádke kvôli používaniu mobilu počas spoločného stolovania alebo rozhovoru. Viac ako polovica (55 %) mala s partnerom konflikt preto, že s mobilom v ruke strávil veľa času. Toto percento je ešte vyššie (58 %) u párov, ktoré spolu žijú v jednej domácnosti.

Pokiaľ ide o moderné vzťahy, môžu byť zariadenia priateľmi aj nepriateľmi.

Zdroj: teraz.sk/magazín

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.