Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Pozor na mužov, ktorí poznajú vaše prihlasovacie heslá: Chlapi sú pomstychtivejší

Ženy sú zase väčšie špehúnky. 🙂

70 % párov medzi sebou zdieľa svoje prístupové heslá do online účtov a digitálnych zariadení. Pre štvrtinu je bežné, že majú neobmedzený prístup do mobilu alebo tabletu svojej polovičky a pravidelne kontrolujú každú novú aktivitu.

Až 8 z 10 ľudí si myslí, že páry by mali mať súkromný priestor tak v offline, ako aj online svete. Na druhej strane, pre 70 % z nich má vzťah oveľa vyššiu hodnotu ako súkromie.

26 % ľudí má v mobile (prípadne v tablete alebo v PC) svojho partnera uložené dáta intímneho charakteru: textové správy (14 %), fotky (12 %) alebo dokonca videá (11 %).

Po rozpade vzťahu môžu v tejto súvislosti nastať nepríjemné problémy: Až 12 % osôb, ktoré prežili rozchod, sa priznalo k tomu, že z pomsty zverejnili online súkromné či intímne informácie o EXpartnerovi.

12 % zase zámerne poškodilo alebo chcelo poškodiť zariadenie svojho bývalého, 21 % sa priznalo, že partnera špehovalo cez online účty, ku ktorým poznali prístupové jeho údaje.

Správanie mužov a žien je v tejto súvislosti veľmi rozdielne.

Muži sú pomstychtivejší; 17 % už zverejnilo z pomsty súkromné informácie o svojej bývalej oproti (v prípade žien to bolo len 7 %).

Muži sú tiež vypočítavejší; 17 % mužov zneužilo informácie od EXpartnerky vo svoj prospech, v porovnaní s 8 % žien.

Ženy sú aktívnejšie pri zbavovaní sa všetkých spomienok (vrátane vymazania informácií týkajúcich sa ich EXpartnera). Viac ako muži sa tiež venujú špehovaniu EXpartnera na sociálnych sieťach.

Zdroj: TASR

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.