Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Poznáte niekoho, kto inému zachránil život? ♥♥♥

Slovenský Červený kríž má pre ľudí výzvu.

Slovenský Červený kríž (SČK) bude opäť udeľovať medaily Za záchranu života!

Pri tejto príležitosti vyzval verejnosť, aby nominovala tých ľudí, ktorí v minulom roku pomohli pri záchrane života iného človeka.

"Život máme len jeden. Medzi nami sú ľudia, ktorí neváhajú riskovať ten svoj, aby pomohli inému. Ak poznáte niekoho vo svojom okolí, kto zachránil iného človeka, prípadne pomohol pri jeho záchrane, dajte nám o ňom vedieť," informovala Zuzana Rosiarová Kesegová zo Slovenského Červeného kríža.

Návrhy na ocenenie môže do 15-teho marca poslať ktokoľvek – prostredníctvom formulára na stránke www.redcross.sk alebo poštou na adresu Slovenského Červeného kríža.

Slávnostné udeľovanie ocenení je naplánované na 9-ty máj. Uskutoční sa v Bratislave v Primaciálnom paláci a to pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca.

Medaily odovzdáva Červený kríž pravidelne od roku 2000. Doteraz ich rozdal 56.V minulom roku boli ocenení traja hrdinovia: Katarína Ozimyová za záchranu života svojho otca, ktorý dostal náhlu zástavu srdca. Podľa telefonických pokynov operátorky ho resuscitovala približne sedem minút (až do príchodu záchranárov), ktorí ho prebrali a začali s profesionálnym oživovaním. Ďalšími ocenenými boli Jakub Medveď a Martin Ďurica. Pomohli zranenému šoférovi auta pri zrážke s vlakom.

Zdroj: TASR

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.