Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čo patrí do chladničky a čo nie?

O tom, že je chladnička úžasný vynález, diskutovať nemusíme. Lebo jednoducho je :-). Treba len vedieť, čo do nej patrí a čo nie, aby sme potraviny uchovali čerstvé čo najdlhšie.

Aj vy dávate do chladničky všetko ovocie a zeleninu, ktoré nakúpite? Chyba! V chladničke nemajú čo robiť banány, ale nepatria tam ani paradajky. Strácajú totiž chuť aj vôňu. Do chladu nepatrí ani citrón, ktorý sa v chladničke zbytočne vysušuje a stráca chuť. Vysoká vlhkosť, ktorá je v chladničke, nerobí dobre ani cesnaku. Môže totiž začať klíčiť, takže ho radšej skladujte pri izbovej teplote. Rovnaké je to aj s cibuľou, ktorá navyše v chladničke často splesnivie. Pozor aj na mrkvu. Tej síce chlad nevadí, ale má nepríjemnú vlastnosť, že vedľa nej iná zelenina horkne. Takže ak bude v chladničke, tak v krabičke s vetracou dierkou.
A čo vajíčka?
Tie do chladničky naozaj patria, otázka iba znie, ako ich tam čo najlepšie uskladniť. Skoro v každej chladničke je polička s jamkami na uloženie vajíčok a mali by ste ju začať používať. Ak ich totiž odkladáte v kartóne, zavriete do chladničky spolu s vajíčkami aj veľké množstvo nezdravých mikroorganizmov, ktoré sa môžu ľahko rozšíriť a kontaminovať ostatné potraviny. Takže, šup s nimi do jamiek, najlepšie špičkou dole. Na tupom konci sú totiž póry, ktorými sa k vajciam dostáva kyslík.

Zdroj: casprezeny.azet.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.