Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

„Prašivec“ bude mať nový život! :-)

… hoci sa z neho smeje celý svet.

Z opadaného rímskeho vianočného stromčeka, prezývaného obyvateľmi "Prašivec", bude drevený prístrešok pre dojčiace matky.

Strom sa v súčasnosti týči na rímskom hlavnom námestí Piazza Venezia a vo štvrtok (11-teho januára) večer z neho zoberú ozdoby a rozpília ho. Časť dreva sa využije na výrobu suvenírov a umeleckých diel.

Alpská komunita Val di Fiemme, ktorá darovala strom Rímu, z neho zhotoví prístrešok pre dojčiace matky a vráti ho hlavnému mestu. Kde a kedy ho umiestnia, zatiaľ nie je známe.

Rozhodnutie recyklovať "Prašivca" sa očakávalo, ale oznámenie magistrátu sprevádzal zmätok. Robotníci totiž začali počas dňa dávať z 21-metrového smreka červeného dole ozdoby (spolu ich je približne 600), ale neskôr ich zas povešali naspäť, keďže úrady ešte nemali celkom jasno, čo s ním spravia.

Z "Prašivca" sa posmievali aj v zahraničí a starostka Virginia Raggiová si musela vypočuť spŕšku kritiky za to, že naň mesto vynaložilo takmer 50-tisíc eur. Dvadsaťjeden metrov vysoký strom začal opadávať hneď, ako ho na námestí v decembri osadili.

Zdroj: teraz.sk/magazin

Photo: interaksyon.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.