A k nemu sa pripravili štyri tony zemiakového šalátu.
Zrodil sa nový zápis do Guinnessovej knihy rekordov! Stalo sa tak v meste Minas na juhu latinskoamerickej krajiny Uruguaj.
O nový rekord v kategórii najväčší grilovací festival sa postaralo spolu až 100 kuchárov, ktorí na ohni opekali 16,5 tony hovädzieho mäsa a využili na to 60 ton dreva. K tomu pripravili ako oblohu štyri tony zemiakového šalátu.
Doteraz patril rekord v tejto kategórii susednej Argentíne. V oboch štátoch je grilovanie takmer "národným športom", spory medzi nimi o tom, kde sa pripravuje najchutnejšie mäso a barbecue, sú večné.
Jeden z kuchárov v meste Minas sa nechal počuť, že prioritou vlastne nebol zápis do Guinnessovej knihy rekordov, ale prekonanie Argentínčanov.
Zdroj: teraz.sk/magazin
Photo: pixabay.com