Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Skupina Hex má novinku, po ktorej nezaspíte! ;-)

Skladba „Nezaspím“ má už aj videoklip – rozhodne sa oplatí pozrieť si ho až do konca.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nezaspím je nový singel, s ktorým prichádza slovenská skupina Hex. Je zároveň druhou skladbou (prvá Ľahký song) z pripravovaného nového albumu, ktorý kapela predstaví už v pondelok 6. novembra.

„Nezaspím, kým si ku mne neľahneš,“ sú slová novinky Nezaspím. Hudbu ku skladbe má na svedomí zohraná autorská dvojica Peter Ďuďo Dudák a Martin Fefe Žúži, ktorý je aj autorom textu. Ten má viac ako 7 rokov, ale doteraz sa ho chlapcom nepodarilo stvárniť tak, aby boli s výsledkom spokojní.

Textár a gitarista Martin Fefe Žúži v súvislosti so vznikom songu doplnil: „Inšpiráciou mi bola posteľ ako taká. Miesto, kde nikto netrávi rád noci sám, ktoré je útočiskom na tretinu života, miesto, kde často život aj vzniká, intímny priestor, kde sme takmer nahí.“

Ďuďovi je táto pieseň tematicky blízka, pretože často nevie zaspať. „Možno to bude pre ľudí nezvyčajný singel od Hexu, je tam veľa elektroniky, vocoder, živé bicie sa pridajú až v polovici. Ale my radi takto pokúšame našich fanúšikov, ale aj kolegov a seba, aby sme nezostali stáť na mieste a nehrali dokola jednu úspešnú formulku,“ priblížil.

„Na klip sme oslovili viacero tvorcov, väčšinou nám ponúkali tradičné veci v štýle láska, dievča, chalan. Potom prišiel nápad od Braňa Špačeka, ktorý nám absolútne sadol. Je trošku netradičný, ale hlbší. Máme pocit, že tú pesničku posunul o ďalší level vyššie,“ vysvetlil Tomáš Yxo Dohňanský, basgitarista a manažér skupiny.

„To, že spolu fungujeme tak dlho, je možno malý zázrak. Ale je to možno preto, že aj po tých rokoch sme stále kamaráti. A pri hádkach platí – múdrejší ustúpi. A do dôchodku je stále ďaleko,“ dodal s úsmevom bubeník Tybyke Szabados.

Zdroj: teraz.sk/magazin; YouTube

Photo: FCB/HEXOFFICIAL

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.