Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kapela Desmod krstila nové CD: Cukrom!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Skupina Desmod pokrstila cez víkend nový album Molekuly zvuku v jednom z tatranských hotelov. Zároveň si kapela zahrala koncert v komornejšom prostredí, v sakách a kravatách, a to zrejme po prvý raz v kariére.

„Nie je to celkom náš štýl, ale povedali sme si, že sa musíme trošku posunúť inde a malo to dobré ohlasy. Ešte sme takto nehrali, takže sme mali trošku obavy, ale ľudia boli skvelí a dopadlo to veľmi dobre,“ potešil sa frontman kapely Mário „Kuly“ Kollár.

Dodal tiež, že kapela po rokoch trochu zmäkla a už jej členovia už dávno nie sú heavy-metalistami. „Prišli sme do veku, keď sa nám tvrdá hudba stále páči, ale už ju len počúvame. Cítime už niečo iné a cítime to takto. Nové CD ale potvrdzuje, že tá naša tvorba je stále tvrdá, aj keď v niečom nová a sviežejšia,“ vysvetlil Kuly.

Na novom albume nájdu fanúšikovia klasické "desmoďácke" piesne, ale aj jednu pomalú s názvom Vŕba. „Je to dobré, je to nové, tešíme sa na to, ako sa to bude páčiť ľuďom, zatiaľ sú ohlasy dobré. Spojenie Molekuly zvuku sa nám zdalo také zaujímavé, keďže zvuk nemá molekuly, ale vážna filozofia za tým nie je,“ povedal na margo názvu albumu Kuly.

Spevák tvrdí, že pri písaní textov má rád melanchóliu a možno aj preto sa kapela stáva čoraz viac známou vďaka pomalším skladbám. S novým albumom sa Desmod chystá aj na turné. Navštívi spolu sedem slovenských miest.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.