Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

V niečom sme lepší ako Česi a Maďari! Tipnete si, v čom? ;-)

Slováci ovládajú angličtinu lepšie ako Česi a Maďari. Najväčšia časť Slovákov pritom dosahuje znalosť na úrovni B1. Vyplynulo to zo štúdie, ktorú realizovala spoločnosť TrackTest.eu s pracovným portálom Profesia.sk.

"Do testovania sa počas rokov 2015-2017 zapojilo približne 30-tisíc uchádzačov o prácu z troch krajín, a to Slovenska, Českej republiky a Maďarska, ktorí vo svojom životopise uviedli znalosť angličtiny," informovala Nikola Richterová z Profesia.sk.

Najviac Slovákov sa zaraďuje do skupiny mierne pokročilých. "Takmer tretina uchádzačov o prácu na Slovensku, ktorá v životopise uviedla, že ovláda anglický jazyk, je na úrovni B1. Takýto kandidát by mal zvládnuť väčšinu situácií, v ktorých potrebuje hovoriť a rozumieť počas bežného každodenného kontaktu," doplnila.

Zamestnávatelia pritom najčastejšie vyžadujú aktívnu znalosť jazyka na úrovni B2.

Testovanie prebiehalo v troch častiach: gramatika, čítanie s porozumením a počúvanie s porozumením. Ukázalo sa, že Slováci najlepšie ovládajú počúvanie s porozumením. Najhoršie dopadla anglická gramatika.

Slovenskí uchádzači o prácu dopadli medzi testovanými najlepšie. Angličtina je pritom potrebná pri vyše 42-och percentách pracovných pozícií.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixaby.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.