Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Peter Nagy pozýva na Pianko Tour!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Peter Nagy pripravuje Pianko Tour, s ktorou sa chystá navštíviť 14 slovenských miest. Nestarnúce hity zahrá a zaspieva v jedinečných intímnych aranžmánoch.

Na turné ho bude sprevádzať klavirista Pavol Bartovic a sláčikové kvarteto. Hity ako Parfémy, Zákony hada, Poďme sa zachrániť či Kristínka iba spí zaznejú v celkom nových úpravách. Prvýkrát sa s nimi Peter Nagy predstaví 16. októbra v Bratislave.

Peter Nagy úspešne funguje na česko-slovenskej scéne už viac ako 30 rokov. Spevák, skladateľ, hudobník, textár a hudobný producent má na konte spolu 16 albumov, z ktorých sa doteraz predali viac ako dva milióny nosičov.

„Dlho som hľadal názov pre svoj vysnívaný program, ktorý by bol postavený na zvuku klavíra a z tichých piesní môjho repertoáru. Nakoniec mi napadlo, že „Pianko“ je to najkratšie – názov, ktorý sa nevnucuje a dobre sa pamätá. Tiché piesne, ako ich volám, sú pre mňa tie, ktoré som si skladal na každom albume tak trochu pre svoje pesničkárske svedomie,“ vysvetlil spevák.

„Ktosi múdry povedal, že pieseň, ktorá nie je počutá, nie je piesňou. Pieseň nesie určitý pozitívny odkaz a ľudia to dnes v tejto besnej dobe akoby viac potrebovali. Vidím to na sebe. Čím je horší tento svet, tým viac dobra okolo seba potrebujem. Niekedy ma fanúšikovia vedia dojať. Píšu pekné komentáre na sociálnej sieti. Cítim, že tie texty som nepísal zbytočne, že niekto si ich obľúbil a rozumie im tak, ako som to myslel aj ja… Tam sa moja spokojnosť uzatvára…," doplnil.

Pianko Tour sa začína 16. októbra v Bratislave, pokračovať bude v Nitre (17.10.), Trenčíne (19.10.), Trnave (20.10.), Žiline (22.10.), Martine (23.10.), Banskej Bystrici (24.10.), Lučenci (6.11.), Poprade (8.11.), Prešove (10.11.), Levoči (11.11.), Michalovciach (13.11.), Košiciach(14.11.) a poslednou zastávkou bude Humenné (16.11.).

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.