Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Blíži sa 21. ročník ocenenia Krištáľové krídlo

Do odbornej poroty zasadne aj hudobný dramaturg Rádia Jemné – Roman Juhás.

Krištáľové krídlo opäť hľadá osobnosti, ktoré v roku 2017 dosiahli niečo jedinečné. Do 31. októbra môže do v poradí už 21. ročníka svojho favorita navrhnúť aj široká verejnosť. Stačí vyplniť online formulár na www.kristalovekridlo.sk.

Ocenenie Krištáľové krídlo sa odovzdáva v deviatich kategóriách – za konkrétny výnimočný počin daného roka v oblasti kultúrneho, spoločenského, vedeckého a hospodárskeho života. Mimoriadna cena sa udeľuje osobnostiam za celoživotné dielo, mimoriadny úspech v zahraničí alebo iný výrazný počin.

„Krištáľové krídlo nie je anketa – návrh na nomináciu stačí poslať raz, keďže o finálnych nomináciách rozhoduje odborná porota,“ priblížila výkonná riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala a dodala: „podmienkou je, že navrhovaná osobnosť pôsobí na Slovensku. Prihliada sa aj na medzinárodný úspech.“

Hlasovanie je tajné. Laureáti 21. ročníka Krištáľového krídla budú známi na slávnostnom galavečere, ktorý sa uskutoční 21. januára 2018 v novej budove SND v priamom prenose na Jednotke RTVS.

„Naším cieľom je vyzdvihnúť osobnosti, ktoré svojou prácou a výsledkami zviditeľnili nielen seba a svoj odbor, ale aj našu krajinu. V rámci odborných porôt spolupracujeme s významnými osobnosťami vedeckého, kultúrneho, hospodárskeho, umeleckého a športového života na Slovensku. Vďaka nim sa nám darí každoročne oceniť Krištáľovým krídlom tých najlepších,“ uviedla autorka a producentka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová.

Jednotlivé odborné poroty prešli tento rok veľkými zmenami. Medzi novými členmi sú napríklad herečka Zuzana Kronerová, speváčky Katarína Knechtová, Celeste Buckingham a Andrea Zimányová, módny dizajnér Boris Hanečka, laureáti Krištáľového krídla za rok 2016 – výtvarník Palo Macho a huslista Dalibor Karvay, tenistka Daniela Hantuchová, generálna riaditeľka hotela Double Tree by Hilton Rozwitha Bieber, prezident Slovenského olympijského výboru Anton Siekel, operný spevák Miroslav Dvorský a ďalší.

Krištáľové krídlo opakovane objavilo veľké osobnosti skôr, ako ich objavil svet. Sú to Veronika Zuzulová, Pavol Barabáš, Peter Sagan, Andrej Kiska, Michal Štencl, Miroslav Trnka, Adriana Kučerová a ďalší.

Krištáľové krídlo za rok 2016 si odniesli významné slovenské osobnosti: Zuzana Mauréry, Daniel Hevier, Štefan Máj, Palo Macho, bratranci Škantárovci, Michal Mego, Igor Timko, Dalibor Karvay, Ondrej Vrábel. Mimoriadnu cenu za celoživotné dielo získali Marián Varga a Andrej Glatz.

Online formulár nájdete na stránke TU.

Zdroj pohoto: PR SPRÁVA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.