Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

V zahraničí kupujeme najmä sladkosti!

Vďaka nedávnym diskusiám o dvojakej kvalite tovaru vo východnej a západnej Európe sa nákupy v zahraničí stávajú opäť stredobodom záujmu Slovákov.

Potraviny a drogériu si v zahraničí kúpilo aspoň raz 14 až 15 % slovenských domácností. Českí zákazníci nakupujú v zahraničí v priemere každý druhý mesiac, zatiaľ čo Slováci až 9-krát za rok. Ak sa domácnosť rozhodne ísť nakúpiť do zahraničia, zvyčajne pri jednom nákupe minie 3-krát viac než pri priemernom nákupe doma.

Slováci nakupujú najmä v Rakúsku. Hlavným dôvodom je, že kvalitu tovaru (v porovnaní so Slovenskom) vnímajú ako lepšiu. České domácnosti pri svojich nákupoch v zahraničí jasne preferujú Nemecko. Zatiaľ čo Slováci stále nakupujú aj v Českej republike, výdavky českých domácností na Slovensku sú len okrajové (4 %).

V nákupných košíkoch českých a slovenských domácností v zahraničí prevažujú bonboniéry, čokolády alebo cukríky. Nadpriemerne sa však nakupujú aj pracie prostriedky, čo platí viac pre Slovákov, a produkty osobnej starostlivosti ako dezodoranty, sprchové gély, či zubné pasty aj detské plienky. Česi nakupujú najmä syry a liehoviny.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.