Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zakáz čerstvého mlieka, kečupu alebo žuvačiek. Pozrite sa, ktoré jedlá sú v niektorých krajinách zakázané.

Niekde je to pochúťka, či bežná potravina inde kontroverzná, dokonca nelegálna delikatesa. Iný kraj, iný mrav, aj iné chute.

Celosvetovo obľúbené Kinder vajíčko určite nekúpite svojmu dieťaťu v USA. Je tam totiž zakázané predávať cukrovinky, ktoré obsahujú nevýživové predmety. Čím plastová hračka v skutočnosti je. A skúsiť ich prepašovať do krajiny sa neoplatí. Pokuta za jedno vajce je neuveriteľných 2 500 dolárov!

Žuvačky sú zakázané v Singapure. Je to z dôvodu, že ľudia ich hádzali po zemi a lepili pod stoly. Na tomto ostrove sa dodržiava výnimočný poriadok.

Delikatesu fois gras (husacia pečeň), ktorú preslávili Francúzi, nedostanete v Indii. Fois gras sa totiť vyrába z šesťmesačných husí, ktoré boli zámerne vykŕmené. Zákony v Indii považujú spôsob kŕmenia týchto zvierat za „nehumánny a násilný“.

Až v 20-tich amerických štátoch, v Kanade, Austrálii a Škótsku sa nesmie predávať ani čerstvé mlieko „od kravičky“, pretože obsahuje telu škodlivé látky. Inde v Európe sa ale predávať môže a veľa z nás naň nedá dopustiť.

Vo Francúzsku zakázali používať kečup. Avšak iba v školských jedálňach. Odôvodnili to tým, že je to v záujme zachovania francúzskej kuchyne. Hranolčeky už tak budú miestne deti jesť len samotné.

Zdroj: dailynews.com, fakter.cz, banner.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.