Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Babské rady: Do rúry dajte soľ, na kohútik múku!

Čistiace prostriedky nie sú najlacnejšie, tak prečo nevyužiť osvedčené rady našich babičiek. Na čo môžete využiť suroviny, ktoré máte odložené doma v komore?

SOĽ – Nemáte radi čistenie rúry? Pomáha, keď ju trochu nahrejete a pripálené miesta posypete soľou. Rúru potom nechajte vychladnúť a vyčistite ju hrubou kefou. Na záver všetko utrite vlhkou handrou.

ČAJ, OCOT A CITRÓN – Vysokého lesku pri umývaní okien dosiahnete keď do teplej vody dáte trochu octu a citrónovej šťavy. Čaj si skvele poradí aj so zaschnutými kvapkami, citrón a ocot výborne odmasťujú.

CIBUĽA – Nemôžete sa zbaviť zaschnutých kruhov od hrncov? Nezúfajte, zachráni vás obyčajná cibuľa. Šťavou z nej potrite varnú dosku a za 12 hodín všetko zmizne.

OCOT – Ocot je pri upratovaní veľký pomocník. Tak napríklad koberce. Na ich osvieženie skvele zaberá, keď prejdete po nich kefou namočenou v octovej vode. Ocot funguje aj u kožených sedacích súprav. Po vyčistení nezabudnite potrieť kožený povrch ľanovým olejom, keď trochu vsiakne, vyleštite sedačku suchou utierkou.

MÚKA – Napadlo by vás, že aby boli naozaj lesklé chromované a lesklé povrchy použijete handričku, na ktorú vysypete múku? Výsledkom budete milo prekvapení.

PRÁŠOK DO PEČIVA – Pokiaľ cítite z drezu alebo umývadla nepríjemný pach, vysypte doň tri balíčky obyčajného prášku do pečiva. Odpad potom zalejte horúcou vodou s octom.

Zdroj: dailynews.com,grelee.com

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.