Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Počuli ste už o nabíjačkách pre ľudí? Možno vám zamestnávateľ čoskoro dovolí pospať si v práci! ;-)

Slovákom stačí "len" 10 minút správneho relaxu na to, aby pocítili výrazné zníženie stresu a napätia!

V rámci hodnotenia projektu, do ktorého sa v apríli v jednom z bratislavských biznis centier zapojili desiatky zamestnancov, to uviedla psychologička Petra Soláriková.

"Koncept nabíjačky pre ľudí, Charge Room, ktorý vznikol na Slovensku, aby pomohol vyťaženým pracovníkom zbaviť sa stresu, priniesol prvé výsledky. Viaceré slovenské firmy poznajú výhody krátkeho oddychu na pracovisku. Preto vytvorili pre svojich zamestnancov relaxačné miestnosti, v ktorých sa môžu pozhovárať s kolegami, zahrať si stolný futbal alebo si pár minút zdriemnuť," povedala.

"Výsledky hovoria o tom, že účastníci výskumu vo veku od 20 do 61 rokov, ktorí si mali možnosť nabíjačku pre ľudí vyskúšať, odchádzali po desaťminútovom relaxe zbavení stresu. Zatiaľ čo po príchode bola priemerná hodnota stresu účastníkov takmer dvadsať bodov, po absolvovaní Charge Room klesla na trinásť bodov," vysvetlila Soláriková.

Priaznivý efekt sa však neprejavil len na psychike respondentov. "Pozitívne na tento zážitok reagovalo aj ich telo, keďže podľa merania účastníkom klesol aj pulz. Mali dobrú náladu, znížila sa im úzkosť a napätie a taktiež klesla v priemere aj frekvencia srdca," dodala Soláriková.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.