Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nenechajte si ujsť: Vinobranie v Hlohovci s hercami z Búrlivého vína!

Slovenské vinárstvo Golguz organizuje 9. septembra vinobranie v Hlohovci.

Ferdinand Fussman je známy ako zakladateľ moderného vinohradníctva v okolí Hlohovca. Minulý rok spoločnosť Food Farm, ktorej patrí Golguz oslávila okrúhle, už sté výročie jeho príchodu do Hlohovca. Tento rok v tradícii vinobrania pokračuje. Už 9. septembra sa návštevníci Fussmanovho dvora na Pannonii môžu tešiť na príjemný program a chutné kvalitné víno.

Ferdinand Fussman prišiel prvýkrát na Slovensko v roku 1916 do hlohoveckého regiónu, kde zasadil základy vinohradov, z ktorých doteraz produkujú kvalitné vína. O ich popularite svedčí aj fakt, že získavajú úspechy doma aj v zahraničí.

Fussman mal dar. Bol úspešný, ľudia z okolia, ktorým dal prácu, ho rešpektovali pre jeho ľudskosť. Život mu však pripravil náročné prekážky. S rodinou sa dostal do koncentračného tábora v Osvienčime, kde ich nacisti pripravili o život. Ferdinand Fussman bol najlepším vinohradníkom v Československu, Golguz získal po sto rokoch prvenstvo na Slovensku. "Sme radi, že pokračujeme v jeho odkaze, ktorý tu zanechal," povedal riaditeľ vinárstva Golguz, Miloš Holík.

Oblasť medzi obcami Dvorníky a Bojničky je predurčená na produkciu kvalitných vín. Vinárstvo Golguz, ktoré patrí spoločnosti Food Farm, už od roku 2014 organizuje akciu v areáli Fussmanov dvor na Pannonii. Je spojená so začiatkom vinobrania. "Pre návštevníkov je pripravený krásny celodenný program s rôznymi hudobnými žánrami. Nachystané budú ľudové remeslá, tvorivé dielne či jazda na koni. Nezabudli sme ani na deti, ktoré poteší bábkové divadlo alebo klaun. Hosťami u nás na Pannonii budú skvelí herci z Búrlivého vína – Eva Rysová a Ivan Letko," prezradil riaditeľ vinárstva Golguz.

Vstupné na akciu je 6,-€ vrátane pohára Golguz, deti majú vstup voľný. Pre ľudí je pripravená kyvadlová doprava Hlohovec – Bojničky – Dvorníky.

Ste srdečne vítaní! 🙂

Zdroj: golguz.sk

Foto: Radovan Stoklasa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.