Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toto nie je žart: V Kodani sa začal 4-dňový Svetový zjazd Santa Clausov a Mikulášov

Vianočnú náladu rozsieva odvčera v dánskej metropole vyše 160 Santa Clausov – oblečených v hrubých červených kabátoch a kožušinových čiapkach!

Začal sa tam Svetový zjazd Santa Clausov, ktorý potrvá až do štvrtka (27.7). Účastníkov výročného zhromaždenia, ktoré sa koná už od roku 1957, potešili počas sprievodu príjemná teplota okolo 20 stupňov Celzia a zamračené počasie.

Počas najbližších dní ich čaká množstvo sprievodov a súťaží, ako napríklad beh cez prekážkovú dráhu. Chýbať nebude ani kúpanie v slanej vode alebo ochutnávky sleďov.

Množstvo účastníkov zjazdu síce pochádza priamo z Dánska, na kongres však podľa organizátorov zamierili aj Santa Clausovia a Mikulášovia z mnohých ďalších krajín – napríklad z Británie, Kanady, Francúzska, Nemecka, Hongkongu, Maďarska, Talianska, Japonska, Nórska či Švédska.

Santovia sa už spoločne odfotili pred kultovou sochou Malej morskej panny na nábreží Kodane a následne sa loďou previezli do inej časti mesta, kde sa začal ich slávnostný sprievod cez metropolu. "Je to zábavné podujatie, zo samotnej povahy santovej práce totiž vyplýva, že zvyčajne pracujete sami," povedal 65-ročný Ian Thom z Londýna, ktorý sa v minulosti živil aj ako klaun. Thom investoval do santovského oblečenia a na zjazd si so sebou priniesol aj fúzy, parochne a brady zhotovené z ľudských vlasov. Vhodný výzor vníma ako veľmi dôležitý, za kľúčovú pre toto povolanie však považuje najmä schopnosť počúvať. "Pre santu je najdôležitejšie byť dobrým poslucháčom. Deti chcú totiž hovoriť so santom a niekedy vám povedia veci, o ktorých sa nezmienia nijakým iným dospelým. Môže to byť skutočne dojímavé, takže musíte byť priateľským a dobrým poslucháčom," dodal.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.