Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Super správa pre fanúšikov Harryho Pottera: Pripravte sa na dve nové knihy! :-)

Séria kníh o legendárnom čarodejníkovi menom Harry Potter by sa už v októbri mala rozrásť o ďalšie dve nové publikácie.

Jedna z kníh s názvom "Harry Potter: A History of Magic – The Book of the Exhibition" (Harry Potter: Dejiny mágie – Kniha o výstave) čitateľov podrobnejšie oboznámi s predmetmi, ktoré sa vyučujú na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej.

Druhá kniha s názvom "Harry Potter – A Journey Through A History of Magic" (Harry Potter – Cesta dejinami mágie) sa zase bude zaoberať mystickými oblasťami ako alchýmia, jednorožce alebo staroveké kúzla.

Oba spomínané tituly vyjdú pri príležitosti výstavy, ktorá sa bude konať vo Veľkej Británii a to na počesť 20-teho výročia vydania prvého z románov o Harrym.

Výstavu s názvom "Dejiny mágie" organizuje Britská knižnica v Londýne. Prebiehať bude od októbra do februára 2018. Knižnica na svojej stránke uviedla, že diváci budú mať príležitosť uvidieť na výstave vzácne vydania kníh, rukopisy a rôzne magické predmety, o ktorých sa píše v obľúbených potterovských knihách.

Obdivovať budú môcť aj kresby samotnej Harryho stvoriteľky – spisovateľky Joanne K. Rowlingovej, ale aj prvotné náčrty Jimiho Kaya, ilustrátora tejto legendárnej knižnej série. Tieto ich diela pritom budú verejnosti sprístupnené vôbec po prvý raz.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.