Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čože? Kňaz v Taliansku ponúka počas omše víno prosecco a čipsy!

Jeho nekonvenčné metódy si už získali celoštátnu publicitu! 🙂

Kňaz v jednej talianskej dedine začal ponúkať dospelým zadarmo alkohol a deťom čipsy. Snaží sa tak zvýšiť účasť svojich farníkov na omšiach.

Páter Gianfranco Formenton z kostola v malej obci Saint Martin in Trignano na svojom facebookovom profile oznámil, že nový systém odmeňovania platí od 2. júla.

Ponúka víno prosecco zo svojho domovského regiónu Benátsko a čipsy spolu s hostiami – ale iba majiteľom špeciálnej "návštevníckej karty". Uviedol tiež, že priestory kostola sú klimatizované a je možné si ich prenajať na oslavu narodenín alebo iné podujatia.

V rozhovore s novinami Il Messaggero, ktoré o nevšednej iniciatíve informovali , páter Formenton povedal, že nápad "sa zrodil ako hra vymyslená mladými farníkmi a je cielená hlavne na nich".

"Každú nedeľu na konci omše kartu opečiatkujem a potvrdím tak (jej majiteľovi) účasť. Je to len hra, ale pomáha to každému pripomínať si fakt, že viera je záväzok a ako taká nejde na prázdniny," uviedol Formenton.

Jeho nekonvenčné pastoračné metódy si získali celoštátnu publicitu, páter preto reagoval opäť na Facebooku: "Všetok tento rozruch iba pre prosecco a pár čipsov?"

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.