Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Miro Žbirka a Lenka Filipová spoločne na jednom pódiu!

Miro Žbirka dostal ako prvý slovenský spevák dve prestížne ocenia.

V sobotu 24. júna na Filmovom festivale Park Film Fest v Trenčianskych Tepliciach ocenili dostal cenu Artist´s Mission Award. Tabuľku so svojim menom hudobník pripevnil na Most slávy vedľa mien Claudia Cardinale, Catherine Deneuve, Jeremy Irons či Omar Sharif. Cenu získal za účinkovanie vo filme Neberte nám princeznú, v ktorom stvárnil jednu z hlavných úloh.

„Teší ma, že dostávam ocenenia ako spevák. Teraz som dostal cenu ako herec. Na to si budem musieť ešte zvyknúť,“ povedal Miro Žbirka s humorom a dodal: „Veľmi si to vážim. Vo filme so mnou hral aj môj sveter, ktorý je asi v každom zábere. Ten si všetci pamätajú doteraz. Sú to príjemné spomienky a dobrý pocit.“

Prednedávnom podobizeň Mira Žbirku zaradila Česká mincovňa do série „Slavíci ve zlatě“.Ako prvý slovenský spevák a Zlatý slávik sa dostal do spoločnosti, v ktorej sú už na zlatých a strieborných medailách Karel Gott, Lucie Bílá, Waldemar Matuška, Hana Zagorová a Marta Kubišová.

Počas tohto leta Miro Žirka určite nestihne veľa oddychovať. Čaká ho totiž práca na novom albume a intenzívna príprava decembrového turné, ktorého exkluzívnym hosťom bude aj hudobníčka Lenka Filipová. Spolu s Jaroslavom Svěceným obohatia program Vianočného Symphonic Tour 2017. Sprevádzať ich bude Zlínska filharmónie a miestne detské zbory. Divákov čaká silné hudobné a emotívne vystúpenie plné známych melódií.

Lenka Filipová prerušila vystupovanie na verejnosti. Na svojom facebookovom profile nedávno uviedla: "Cítim, že Vám dlhujem vysvetlenie, a preto by som Vám chcela povedať, že išlo o vážne zlyhanie imunity. Následné liečenie mám už za sebou, teraz sa regenerujem a začínam sa pripravovať na ďalšiu sezónu."

Jej vystúpenie v rámci Vianočného Symphonic Tour 2017 bude jedným z prvých v tomto roku. "Dostala som túto ponuku a naozaj s radosťou som ju prijala. Meky je vtipný!, Fajn kamarát, mám ho veľmi rada a už teraz sa na to teším. Poznáme sa veľa rokov. Na javisku sme sa skôr míňali, ale nikdy sme nespievali v programe toho druhého. Bude to pre nás premiéra…"

Zdroj, Photo: PR správa; YouTube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.