Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Správa, ktorá nepoteší: Marián Hossa vešia korčule na klinec!

Slovenský hokejista Marián Hossa pre kožné ochorenie vynechá celú nasledujúcu sezónu v NHL. Oznámil to jeho klub Chicago Blackhawks iba pár hodín po tom, čo sa v zámorských médiách objavila správa o hráčových rozsiahlych alergických reakciách na výstroj.

38-ročný krídelník pre média uviedol, že kožné ochorenie si vyžaduje liečbu s mnohými vedľajšími účinkami, ktoré mu znemožňujú v budúcej sezóne hrať. Potvrdil, že v uplynulých rokoch absolvoval v tejto súvislosti súkromnú liečbu pod dohľadom klubových lekárov.

Dr. Michael Terry vyhlásil, že klub podporuje Hossovo rozhodnutie vynechať celý ročník 2017/18.

Generálny manažér "jastrabov", Stan Bowman, označil Hossovu absenciu za výraznú stratu. "Je to pre nás extrémne náročné, pretože všetci vieme, akou neuveriteľnou osobnosťou a hráčom je Marián – súťaživý, lojálny a skromný. Hral významnú rolu pri úspechoch našej organizácie v uplynulých rokoch. Vzhľadom na to je jeho absencia v zostave pre nás obrovskou stratou. Jeho spoluhráči a tréneri vedia, že prekonal veľmi náročné psychické ťažkosti, no nikdy sa nesťažoval a nevynechal žiaden zápas, napriek výzvam, ktorým musel čeliť. Klub mu bude ďalej poskytovať akúkoľvek pomoc, ktorú bude potrebovať," povedal Bowman.

Svoje vyhlásenie poskytol pre klubovú webstránku aj Marián Hossa.

"Počas niekoľkých uplynulých rokov som pod drobnohľadom zdravotného personálu Blackhawks absolvoval súkromne liečbu v súvislosti so stále postupujúcou kožnou chorobou, pri ktorej sa objavili nežiaduce vedľajšie účinky. Vzhľadom na ne je pre mňa nemožné, aby som hral v nadchádzajúcej sezóne. Som sklamaný, že nebudem môcť hrať, no musím v tejto chvíli zvážiť závažnosť môjho zdravotného stavu a ako liečba ovplyvnila môj život na ľade i mimo neho," uviedol Hossa. Chcel by som sa poďakovať aj spoluhráčom a úžasným fanúšikom Blackhawks za pochopenie. S rešpektom k súkromiu mojej rodiny nebudem môj zdravotný stav ďalej komentovať," dodal.

Zdroj: teraz.sk

Photo: thestar.com; blackhawkup.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.