Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Mládež nerieši svoje súkromie – na internete zverejňuje informácie ostošesť!

Zdieľať čohokoľvek zo svojho súkromného života – to je dnes pre mnohých prirodzená súčasť života!

Najmä v prípade mladšej generácie sa z tejto aktivity stal už zvyk. Väčšina z toho, čo zdieľajú, sú však citlivé informácie, fotografie alebo videá, ktoré odhaľujú súkromie viac, ako by mali.

Podľa prieskumov až 70 % dnešných ľudí nemá problém zdieľať fotografiu alebo video vlastných detí, pričom 45 % bez problémov zverejní súkromné dáta známych, priateľov alebo blízkych.

V prieskume sa navyše každý piaty respondent priznal, že už zdieľal niečo zo svojho súkromia s neznámymi ľuďmi a to bez toho, aby mal možnosť overiť si, ako bude s informáciou ďalej naložené. Týmto spôsobom dávajú ľudia zelenú napríklad krádeži ich identity a pri poskytnutí platobných údajov dokonca aj finančnej kriminalite.

Mnohí sa tiež priznali k zverejneniu skenov ich pasov, vodičských preukazov či iných osobných dokumentov (41 %), niektorí dokonca vedome či nevedome odhalili svoje heslá (30 %).

Prieskum ďalej poodhalil rozdiely v správaní medzi generáciami. Zatiaľ čo až 61 % mladých ľudí vo veku 16 – 24 rokov s obľubou zdieľa fotografie zo svojho súkromia, tento zlozvyk priznalo len 38 % respondentov vo veku nad 55 rokov.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.