Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jablko alebo citrón? ;-)

Počas tohto týždňa môžete na cestách stretnúť detsko-policajné hliadky.

Počas nej budú spolu s policajtmi vodičov kontrolovať aj deti zo základných škôl. Zodpovedných šoférov odmenia sladkým jablkom, pri porušení predpisov dostanú ako výstrahu kyslý citrón.

Akciu každoročne organizujú Generali Poisťovňa, a. s., a Policajný zbor.

„Touto akciou chceme upozorniť na prekračovanie maximálnej dovolenej rýchlosti, na neprispôsobenie rýchlosti počas jazdy. Skutočne je to druhá najvážnejšia príčina dopravných nehôd s následkami,“ povedal viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Zmiešané detsko-policajné hliadky budú vodičov zastavovať počas celého týždňa na celkovo až 50-tich miestach po celom Slovensku. Cieľom akcie je prispieť k zníženiu nehodovosti na cestách.

Minulý rok skontrolovali detsko–policajné hliadky celkovo 1 702 vodičov, z toho 1 210 mužov a 492 žien. Pravidlá cestnej premávky nedodržalo celkovo 478 vodičov. Dopravné predpisy vtedy porušilo zhruba 20 % žien a takmer 26 % mužov.

Vo väčšine prípadov išlo zo strany vodičov o prekročenie najvyššej povolenej rýchlosti. Najväčším hriešnikom bol vodič zo Žilinského kraja, ktorý prekročil rýchlosť v obci až o 29 km/h.

Zdroj: teraz.sk

Photo: teraz.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.