Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Začína sa Ekotopfilm!

Najväčší filmový festival svojho druhu prinesie až 115 dokumentárnych filmov.

Nadšenci dokumentárnych filmov si dneškom prídu na svoje. Začína sa 43. ročník MEDZINÁRODNÉHO FILMOVÉHO FESTIVALU EKOTOPFILM – ENVIROFILM. So svojím bohatým programom potrvá až do 26. mája.

Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo rekordných vyše 1 000 dokumentárnych filmov z celého sveta. Zamerané sú tradične na témy ekológie, vedy, nových technológií, ochrany životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja. Iba 115 z nich však postúpilo do súťaže pre týždňový program festivalu. Prehliadka filmov, ako aj sprievodný program, sú určené pre laikov aj odborníkov, pričom vstup je zdarma!

Záujem verejnosti o festival neustále rastie. Zatiaľ posledného ročníka sa zúčastnilo spolu až 35 spíkrov a hostí, viac ako 17-tisíc návštevníkov a Junior festival prilákal viac ako 7-tisíc detí a študentov. O úspechu festivalu hovorí aj fakt, že v rámci festivalovej tour navštívil na Slovensku takmer 30 miest.

Milovníci prírody môžu navštíviť festival už tento pondelok (22. mája) – v Bratislave a v Banskej Bystrici. Premietanie filmov sa začína každý deň o 16-tej hodine. Súčasťou premietania je viac ako 20 filmov, sprievodné diskusie a prednášky. Filmy predstavujú najlepší výber aktuálnej dokumentárnej tvorby vo svete.

Osem filmových tipov, ktoré sa v rámci Ekotopfilmu rozhodne oplatí vidieť!

Celý filmový a sprievodný festivalový program nájdete na www.ekotopfilm.sk.

Zdroj: PR správa

Photo: ekotopfilm.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.