Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

To naozaj? Pohrební vizážisti informujú o aktuálnych trendoch!

Zelený pohreb, to jeústredná téma medzinárodnej výstavy, ktorá v týchto dňoch prebieha v Honkongu. Má ľuďom pripomenúť, že aj smútočná udalosť si zaslúži noblesu a je nevyhnutné sledovať najnovšie trendy v súvislosti s pochovávaním!

Ten aktuálny hovorí, že pohreb by mal byť jednoznačne ekologický. „Ekologický pohreb je dnes už celosvetový trend a všetko sa to začalo v Európe. Dnes máme zákazníkov napríklad aj z Austrálie, Afriky, kde sa tento trend rozvíja tiež. To značí o tom, že to nie je v móde len v konkrétnej krajine, ale vo viacerých na celom svete. Čína nie je a nebude žiadnou výnimkou,“uviedol jeden z vystavovateľov a prevádzkar pohrebnej služby.

Hitom sú aj rakvy vyrobené z prútia alebo z morských plodov, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu. Populárne sa stali najskôr na západe, teraz už aj v Ázii. „Európski klienti už tento produkt dobre poznajú a záujem majú už aj čínski, ktorí chcú vedieť viac. Napríklad na Filipínach, v Malajzii či Vietname.“

Ukážky svojej práce na výstave prezentujú aj pohrební vizážisti. Podľa nich ľudí najviac zaujímajú najnovšie trendy v líčení zosnulých. Do popredia vystúpila technika airbrush líčenia. „Najdôležitejšie je, že táto technika je veľmi hygienická. Keď nanesiete make-up na pokožku mŕtveho tela, musíte sa jej dotýkať a nikdy neviete, aký osud nebožtíka postihol. Preto je táto technika dnes taká populárna,“ tvrdí vizážistka miestnej pohrebnej služby.

Návštevníci si také líčenie môžu vyskúšať aj na vlastnej koži. V areáli výstaviska sa na druhom ročníku výstavy stretli podnikatelia z oblasti pohrebných služieb z viac ako 18-tich krajín sveta!

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.