Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Dnes to vypukne! Hokejový sviatok (aj) na Slovensku!

Budete fandiť? 🙂

Už tradične sa v prvý májový piatok začína hokejový sviatok! Športová eufória sa však netýka len Slovenska, nemenej citeľná by mala byť tento rok aj v usporiadateľských krajinách – v Nemecku a vo Francúzsku, hoci práve vo Francúzsku nepatrí hokej medzi najobľúbenejšie športy.

V Kolíne nad Rýnom si domáci prídu na svoje 5. mája (dnes) o 20:15, keď Nemcov vo svojom úvodnom súboji (v A-skupine) preveria semifinalisti minuloročných MS, Američania. Nemeckí fanúšikovia veria, že sa ich miláčikovia nielenže prebojujú do vyraďovacej fázy, ale zopakujú aj úspech z predchádzajúcich domácich MS (2010) a dostanú sa medzi najlepšie kvarteto.

Ambície Francúzov, ktorí odštartujú svoju hokejovú misiu v sobotu 6. mája proti Nórom (20.15), sú trochu skromnejšie. Za úspech by považovali už postup do štvrťfinále, čo sa im naposledy podarilo v roku 2014.

Či bude Kolín nad Rýnom pamätný aj pre slovenskú hokejovú verejnosť, to záleží od výkonov našich chlapcov, ktorých na MS už druhýkrát povedie tréner Zdeno Cíger. Hokejový ošiaľ sa automaticky zdvíha a padá s výsledkami reprezentantov, Tí svojich prvých sedem zápasov odohrajú v kolínskej A-skupine. Minulý rok si slovenský tím na turnaji "vybojoval" celkové deviate miesto.

Slovenskí hokejisti začnú svoje účinkovanie na MS s tímami na výkonnostne približne rovnakej úrovni. Favoriti Rusko, USA a Švédsko ich čakajú až na záver skupinových bojov. Prvé štyri zápasy odohrajú v priebehu piatich dní, na oddych budú mať pondelkové voľno (8. mája).

Na prvý zápas nastúpia v sobotu 6. mája o 16:15 SELČ proti Taliansku. V nedeľu 7. mája o 20:15 prídu na rad Lotyši, po dni voľna je v utorok 9. mája o 20:15 naplánovaný súboj s Dánmi a v stredu 10. mája v rovnakom čase zase duel s Nemeckom.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.