Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kráľovský pár žaluje bulvárny časopis. Žiada odškodné 1,5 milióna eur!

Dôvodom majú byť fotografie Kate „hore bez“.

Právnici britského princa Williama a jeho manželky Catherine žiadajú odškodné vo výške 1,5 milióna eur! Prekáža im zverejnenie fotografií, ktoré zachytili Kate bez horného dielu plaviek.

Zábery paparazzov zverejnil ešte pred 5-timi rokmi francúzsky bulvárny časopis Closer. O tom, či kráľovskému páru bude priznané odškodné, by mal rozhodnúť súd v Nanterre neďaleko Paríža.

Obvineniam čelia 2-ja zástupcovia časopisu a 2-ja fotografi parížskej agentúry, ktorí sú podľa obžaloby zodpovední za zhotovenie fotiek. Právnici Williama a Kate ich obvinili z porušenia práva na súkromie. Vynesenie verdiktu sa očakáva 4. júla tohto roka.

Magazín Closer zverejnil v roku 2012 až 14 snímok Kate, ktorá sa opaľuje na terase súkromnej vily a to počas dovolenky v južnom Francúzsku. Na niektorých fotkách bola vojvodkyňa bez horného dielu bikín. Zábery boli vyhotovené za pomoci teleobjektívu, bez vedomia kráľovskej dvojice.

Fotografi Cyril Moreau a Dominique Jacovides však pred francúzskym súdom popreli, že by spomínané snímky urobili oni a vyšetrenie označili za zmanipulované. Obvinení sú tiež vydavateľ magazínu Laurence Pieau a jeho vlastník Ernesto Mauri. Ani jeden z nich sa pritom na utorkovom pojednávaní nezúčastnil. Ich právni zástupcovia obvinenia z narušenia súkromia dôrazne odmietajú a tvrdia, že sprievodný článok, ktorý vyšiel spolu s fotkami, prezentoval prominentný pár vo veľmi pozitívnom svetle.

Princ William označil zverejnenie fotografií svojej manželky Kate za šokujúce. Prirovnal ho dokonca k prenasledovaniu svojej matky, zosnulej princeznej Diany, bulvárnymi médiami, pred jej predčasnou smrťou v roku 1997.

Zdroj: teraz.sk

Photo: teraz.sk;closerweekly.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.