Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Film, ktorý sa rozhodne oplatí pozrieť si: Učiteľka!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pozitívna reklama pre Slovensko!

Slovensko-český film Učiteľka, v réžii Jana Hřebejka a podľa scenáristu Petra Jarchovského, získal na 41. Medzinárodnom filmovom festivale v Hongkongu Zvláštne uznanie poroty SIGNIS Jury. V hlavnej úlohe snímky exceluje Zuzana Mauréry

Členovia poroty sa na margo snímky vyjadrili: "Realistický pohľad na našu spoločnosť v tomto filme nás núti uvažovať o spôsoboch, ako čeliť konfliktom a nespravodlivosti v rôznych politických systémoch tak, aby sme svoje životy žili dôstojne". Film Učiteľka už ocenila aj Slovenská filmová a televízna akadémia národnou cenou Slnko v sieti ako Najlepší film 2016.

Festival v Hongkongu má 5 súťažných sekcií, ktoré hodnotí samostatná medzinárodná porota. Hlavnej súťaži Young Cinema Competition Jury tento rok predsedala poľská režisérka Agnieszka Holland. Film Učiteľka – "portrét učiteľky, ktorá zneužíva svojich žiakov a rodičov", uviedli v sekcii Auteurs spolu s ďalšími 10-timi snímkami.

Učiteľka sa okrem účasti na festivaloch dostáva aj do svetových kín. Predstavila sa už divákom v Španielsku a na Taiwane, o niekoľko týždňov ju čaká premiéra v v Taliansku, kde sa práve dokončuje jej lokálne jazykové znenie.

Zdroj, Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.