Veľkonočný symbol, vajíčko, má mnohonásobné využitie. Ako dekorácia spestrí slávnostný stôl, ako súčasť chutného receptu zase pošteklí chuťové poháriky, ktoré sú počas sviatkov obzvlášť náročné. V nasledujúcom videu sa môžete inšpirovať prípravou plnených veľkonočných vajíčok. Počítajte však s tým, že vám ich možno na záver bude ľúto zjesť! 😉
Pripravte si tieto ingrediencie:
- 12 vajec
- 1/3 šálky majonézy (prípadne bieleho gréckeho jogurtu)
- 2 čajové lyžičky horčice
- soľ, korenie
- jarnú cibuľku, kyslú uhorku, mrkvu a zeleninu na ozdobu
Postup:
Uvarte vajíčka natvrdo, nechajte vychladnúť v studenej vode a potom ich ošúpte. Vrchnú tretinu vajíčka ošúpte, vyberte žĺtok a vložte do misky. Aby mohlo vajíčko stáť, odkrojte kúsok aj z jeho spodnej časti. K žĺtku v miske pridajte majonézu a všetky ostatné suroviny. Zmes dobre premiešajte, prípadne použite ručný mixér. Vajíčka opatrne naplňte a prikryte na začiatku odrezanou tretinkou. Z mrkvy vyrobte efektný zobáčik, oči urobíte napríklad z olivy, prípadne z uhorky.
Vajíčka môžete podávať s čerstvm pečivom, so zeleninou alebo s bylinkami – výber je na vás. 🙂
Zdroj, photo: prezenu.sk