Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

To vážne? Naozaj bizarné odchody na druhý svet! ;-)

Americký režisér, scenárista, herec, komik a spisovateľ Woody Allen sa svojho času nechal počuť, že sa smrti nebojí, len nechce byť prítomný, keď sa to stane. Iná životná pravda zase hovorí, že nepoznáme dňa ani hodiny. Bezpochyby „najpríjemnejší“ spôsob, akým odísť z tohto sveta, je zaspať a viac sa nezobudiť. Lenže, takú „vymoženosť“ nemá hocikto a už vonkoncom nie „obete“, o ktorých sa dočítate v tomto článku.

Aischylosa, významného antického dramatika a predovšetkým otca tragédie, zniesla zo sveta korytnačka. Tá mu padla na hlavu vo chvíli, keď ju lietajúci orol pustil zo zobáka.

Hans Staininger, niekdajší starosta mesta Braunau, si v roku 1567 zlomil väz. Najsmutnejšie na tomto príbehu je, že sa potkol o vlastnú bradu.

Písal sa rok 1771, keď švédsky kráľ Adolf I. Frederik „zaspal“ navždy. Prejedol sa tak veľmi, až ho to stálo život. Ako vyzeralo jeho osudné menu, sa však nevie.

O storočie neskôr sa pretrhla nitka života Clementovi Vallandighamovi. Advokát z Ohia vtedy obhajoval svojho klienta, ktorý bol obžalovaný z vraždy. Argumentoval pritom presvedčením, že obeť spáchala samovraždu. V okamihu, keď prítomným so zbraňou v ruke názorne ukazoval, ako sa nešťastie stalo, omylom vystrelil a spôsobil si smrteľné zranenie. Jeho klienta však obvinení zbavili.

Je to už takmer 25 rokov, čo naposledy vydýchol aj advokát Garry Hoy. Vypadol z 24. poschodia centra v Toronte, keď chcel jeho návštevníkom dokázať, aké bezpečné a nerozbitné sú sklá budovy. Je pravda, že sa okno nerozbilo, sklo však celé vypadlo z rámu a spolu s ním aj spomínaný nešťastník.

Tragicky sa pred 5-timi rokmi skončila aj pravidelná súťaž v jedení švábov. Jej víťaz, Edward Archibol, zomrel v dôsledku alergickej reakcie.

Selfies majú aj svoju temnú stránku. Presvedčil sa o tom, aj keď zrejme až na druhom svete, 21-ročný Mexičan menom Oscar Otero Agullar. Počas toho, ako sa snažil odfotiť s nabitou zbraňou, vystrelila. Zvyšok tohto smutného príbehu si človek nemusí dlho domýšľať.

Dávajte si na seba pozor! 😉

Zdroj: premuza.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.