Toto sú jedlá, ktoré si Slováci veľmi obľúbili!
Neodmysliteľnú súčasť jedálneho lístka Slovákov tvorí chutná polievka.
Krémová tekvicová polievka v chladných dňoch príjemne zahreje a v teple zase osvieži a zasýti. Odporúča sa servírovať ju len jemne zohriatu. Najchutnejšia je z tekvice hokkaido, pričom jej prípravu zvládne aj začiatočník. Medzi obľúbené polievky možno zaradiť aj klasickú cesnakovú, ktorá sa v každom regióne Slovenska pripravuje inak. Varia ju s chlebom, zemiakmi, krémovú, ale aj číru.
Pizza sa už slovenských kuchyniach nadobro udomácnila. Jej základom je chrumkavé cesto, stále častejšie sa pri jej príprave experimentuje – s bryndzou, oštiepkom, ale aj so smotanou a kôprom. Najobľúbenejšia však naďalej ostáva klasika – pizza so šunkou a salámou.
Na zozname obľúbených jedál Slovákov sa nachádzajú aj špagety a predovšetkým špagety s omáčkou Bolognese.
Zdroj: teraz.sk
Photo: pixabay.com