Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Tešte sa na marec: James Blunt vydáva nový album!

Singel You´re Beautiful si na celom svete kúpilo až 11 miliónov poslucháčov.

Anglický spevák a skladateľ James Blunt ohlásil vydanie nového, v poradí piateho štúdiového albumu. Dostal názov The Afterlove a na pultoch obchodov s hudobnými nosičmi sa objaví 24. marca.

James Blunt na seba upozornil ešte v roku 2004, keď vydal debutový album Back To Bedlam, ktorý je aj vďaka hitu You’re Beautiful v Anglicku komerčne najúspešnejším albumom nultých rokov a šestnástym najpredávanejším titulom v britskej histórii. Na celom svete si nahrávku kúpilo až 11 miliónov poslucháčov. Bývalý dôstojník britskej armády, ktorý v 90. rokoch slúžil v Kosove, za album získal hneď niekoľko cien, vrátane dvoch Brit Awards.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

S ďalšími albumami sa už hudobníkovi nedarilo, až v roku 2013 reštartoval hudobnú kariéru s albumom Moon Landing. Spevákovi prospel návrat k prostému pesničkárstvu a menej vyumelkovaným piesňam. Moon Landing pobudol 33 týždňov v britskej Top 40 s najvyšším umiestnením na druhej pozícii, špicu hitparád okupoval v Rakúsku a Švajčiarsku.

Single Postcards, Heart To Heart a predovšetkým Bonfire Heart si dobre viedli aj na Slovensku. V Bratislave koncertoval už dvakrát, 26. októbra 2008 a 28. októbra 2014.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Novinku The Afterlove pripravil s tímom skúsených spolupracovníkov, medzi ktorými sú aj Ed Sheeran alebo spevák Ryan Tedder z One Republic.

James Blunt získal 5 nominácií na Cenu Grammy, ani jednu však zatiaľ nepremenil na sošku gramofónika.

Zdroj: TASR; YouTube

Photo: mtv.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.