Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Novoročné predsavzatia môžu byť úspešné, ak…

To sú predsavzatia, ktoré sa na tzv. „to do liste“ rok čo rok pravidelne opakujú. Vznikajú ako výsledok bilancie uplynulých 12-tich mesiacov a tiež ako snaha urobiť veci inak, respektíve lepšie. Majú však novoročné predsavzatia šancu na úspech? 🙂

Majú, ak sa dodržia nasledujúce pravidlá!

S plnením novoročného predsavzatia treba začať hneď – najideálnejší začiatok je 1. január, bez ohľadu na to, že ide o sviatočný deň.

Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby. Novoročné predsavzatia sa podarí splniť tomu, kto si nehľadá výhovorky, prečo ich nemôže splniť, ale verí, že chcieť znamená môcť! 😉

Je dôležité plánovať, preto by všetky záväzky do nového roka mali mať zápis v diári, do ktorého možno zakaždým nahliadnuť a skontrolovať, či sa veci vyvíjajú správnym smerom.

Hlavné je sa nevzdať! Ak sa novoročné predsavzatie nepodarí splniť na prvýkrát, respektíve sa niekoľkokrát poruší, dôležité je, začať odznova. Záleží na kvalite, nie na kvantite.

Napriek tvrdeniu – ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, v tomto prípade treba začať každý deň ľahšími úlohami. Šanca, že ich človek úspešne dokončí, je väčšia a nájde tak motiváciu začať s ďalšími, možno zložitejšími predsavzatiami.

Malými úspechmi k veľkému úspechu. To by malo byť jedno z hesiel pri plnení novoročných záväzkov. Navyše, každý úspech si zaslúži oslavu, v opačnom prípade sa človek ochudobňuje o radosť z dobre vykonanej práce.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.